Historia

Greenpipe grundades 2001 när Lars-Göran hade fått nog av dåliga kabelskydd.

Produktutveckling

Våra produkter syftar till att underlätta vardagen för projektledare och montörer.

Samhällsengagemang

Vi är en del av samhället och den omvärld vi lever i. Då behöver vi anpassa oss.

Historia

 

 

Greenpipe of Sweden grundades av Lars-Göran Svensson, en elingenjör med allmän elbehörighet och 36 års yrkeserfarenhet från Sydkraft/E.ON. Lars-Göran hade fått nog av kabelskyddsrör som inte var tillräckligt bra, bolaget grundades 2001 och den nya generationens delbara kabelskyddröret, Snipp & Snapp® lanserades samma år.

Sedan 2001 har Greenpipe utvecklat kabelskyddsrör anpassade för nordisk förhållanden med fokus på funktionellt kabelskydd, arbetsmiljö och miljö.

Bland de nyheter som har utmanat branschen genom åren är framförallt delbara kabelskyddsrör klassade SRS. Att samtliga produkter uteslutande tillverkas av 100% återvunnen plast har fått många att tänka i nya mönster och se möjligheter. Miljöbesparingarna i återvunnen plast är enorma för branschen då andra tillverkare konsumerar enorma volymer plast.

Nu, ca 15 år senare, fortsätter Greenpipe vara en föregångare inom delbara kabelskyddrör, stagplattor och sjökabelskydd. Idag förser vi 10 marknader i Europa med den nya generationens delbara kabelskyddsrör. Vi levererar kompletta system i flera dimensioner med kvalitetsklassning efter behov.

Det är med stolthet och spänning som vi fortsätter vårt arbete med produktutveckling med uppgift att förse branschen med produkter som ger förbättrad arbetsmiljö och miljö- på riktigt!

2014 genomfördes ett generationsskifte då sönerna Stefan och Anders tog över ägandet i familjeföretaget. Lars-Göran har i samband med detta frigjort tid till produktutveckling. Än idag finns ett tydligt ställningstagande; drift och utveckling ska vara i Småland.

Produktutveckling

Våra produkters konstruktionsdesign möjliggör funktioner som syftar till att underlättar vardagen för projektledare och montörer.

Har du en produktidé som du av någon anledning ännu inte arbetat vidare med? Kontakta oss så gör vi det tillsammans!

Att höja produktiviteten inom nordisk infrastruktur kräver nya produkter anpassade för nordiska förhållanden. Vår målsättning är att löpande förse branschen med nya innovativa produkter som underlättar infrastrukturprojekt.

Vår produktutveckling sker i ett nära samarbete med projektledare, beställare, montörer, konsulter och verktygskonstruktörer. Innan en produkt lanseras på marknaden har den genomgått interna och externa tester. Röd tråd genom hela vår produktutveckling är; kvalité, miljö och arbetsmiljö.

Sedan 2001 har vi löpande lanserat nya produkter. Vi vet svårigheterna med att lansera en ny produkt, Snipp & Snapp® var ingen försäljningssuccé första året… produktlansering tar tid, kräver tålamod och ihärdighet. Vi har idag nära samarbeten med plast, metall, gummi och betongproducenter. Därutöver har vi försäljningskanaler via de ledande grossisterna i Sverige samt internationella återförsäljare.

Har du en produkt på idéstadiet som passar in i vår röda tråd så kan vi tillsammans arbeta mot produktlansering!

Samhällsengagemang

Vi är en del av samhället och den omvärld vi lever i. Vi har bestämt oss för att fortsatt vara ledande och föredöme i vår bransch när det gäller miljöarbete, arbetsmiljö och sponsring till ideella föreningar och hjälporganisationer.

Sedan vårt familjeföretag grundades 2001 har vi konsekvent arbetat med återvunnen plast som råvara. Miljömässigt så klimatkompenserar vår årliga produktion ungefär 500 000 liter olja, detta uppnår vi då råvaran i våra produkter är 100% högkvalitativ återvunnen plast. Återvunnen plast lämpar sig väl vid produktion av kabelskyddsrör och vi uppmanar våra kollegor i branschen ta efter oss och konverterar sin produktion till återvunnen plast.

Våra produkter är designade så att de ska underlättar montörer och lagerpersonals arbete varav arbetsförslitningar och eventuella sjukskrivningar ska reduceras.

Ekonomiskt sponsrar vi ideella föreningar och hjälporganisationer med 1,00 kronor per såld meter Snipp & Snapp®. Ideella föreningar inom idrottsrörelsen gör ett väldigt viktigt samhällsarbete med att utveckla unga individer, ett arbete som vi beundrar och som vi sponsrar för att möjliggöra fortsatt utveckling.

%

Återvunnen plast

Kontakta oss

Greenpipe of Sweden AB
Storgatan 82B
SE-352 46 VÄXJÖ, Sweden

Telefon: 0470 - 120 10
Mail: info@greenpipe.se
Org. nr: 556694-6108

 

Företaget

Greenpipes produktion är certifierade enligt ISO9001 & ISO14001

Greenpipes produkter är godkända enligt BASTA

Greenpipes produkter är accepterade enligt Byggvarubedömningen