Specialisten på delbara rör

Greenpipe

Historia

Greenpipe grundades 2001 när Lars-Göran hade fått nog av dåliga kabelskydd.

Läs mer om greenpipes historia
Produktutveckling

Våra produkter syftar till att underlätta vardagen för projektledare och montörer.

Läs mer om greenpipes produktutveckling
Samhällsengagemang

Vi är en del av samhället och den omvärld vi lever i. Då behöver vi anpassa oss.

Läs mer om greenpipes Samhällsengagemang

Historia

Greenpipe grundades av Lars-Göran Svensson, en elingenjör med allmän elbehörighet och ca 40 års yrkeserfarenhet från Sydkraft/E.on. Lars-Göran hade fått nog av kabelskyddsrör som inte var tillräckligt bra och funderade på hur han kunde utveckla en bättre lösning. 2001 grundade han bolaget och det nya generationens delbara kabelskyddrör, Snipp & Snapp® Original, lanserades samma år.

Sedan 2001 har Greenpipe utvecklat kabelskyddsrör och andra produkter anpassade för nordiska förhållanden med fokus på kvalité, arbetsmiljö och miljö.

Greenpipe fortsätter vara en föregångare gällande innovation inom infrastruktur och lanserar årligen nya produkter. Idag förser vi marknader över världen med det nya generationens delbara kabelskyddsrör och övriga innovativa lösningar.

Det är med stolthet och spänning som vi fortsätter vårt arbete med produktutveckling med uppgift att förse branschen med produkter som ger förbättrad kvalité, arbetsmiljö och miljö på riktigt!

2014 genomfördes ett generationsskifte då sönerna Stefan och Anders tog över ägandet i familjeföretaget. Lars-Göran har i samband med detta frigjort tid till produktutveckling och utvecklar tillsammans med Stefan framtidens lösningar för infrastrukturen. Än idag finns ett tydligt ställningstagande; produktion och utveckling ska ske i Småland.

Produktutveckling

Våra produkters konstruktionsdesign möjliggör funktioner som syftar till att underlätta vardagen för projektledare och montörer.

Har du en produktidé som du av någon anledning ännu inte arbetat vidare med? Kontakta oss så gör vi det tillsammans!

Att höja produktiviteten inom nordisk infrastruktur kräver nya produkter anpassade för nordiska förhållanden. Vår målsättning är att löpande förse branschen med nya innovativa produkter som underlättar infrastrukturprojekt.

Vår produktutveckling sker i ett nära samarbete med projektledare, beställare, montörer, konsulter och verktygskonstruktörer. Innan en produkt lanseras på marknaden har den genomgått interna och externa tester. Röd tråd genom hela vår produktutveckling är; kvalité, miljö och arbetsmiljö.

Har du en produkt på idéstadiet som passar in i vår röda tråd så kan vi tillsammans arbeta mot produktlansering!

Samhällsengagemang

Vi är en del av samhället och den omvärld vi lever i. Vi har bestämt oss för att fortsatt vara ledande och ett föredöme i vår bransch när det gäller miljöarbete, arbetsmiljö och sponsring till ideella föreningar och hjälporganisationer.

Sedan vårt familjeföretag grundades 2001 har vi konsekvent arbetat med återvunnen plast som råvara. Återvunnen plast lämpar sig väl vid produktion av kabelskyddsrör och vi uppmanar våra kollegor i branschen att ta efter oss och konverterar sin produktion till återvunnen plast.

Våra produkter är designade så att de ska underlätta montörer och lagerpersonals arbete och därmed minska arbetsförslitningar och eventuella sjukskrivningar.

Ekonomiskt sponsrar vi ideella föreningar och hjälporganisationer med 1 krona per såld enhet. Ideella föreningar inom idrottsrörelsen gör ett väldigt viktigt samhällsarbete med att utveckla unga individer, ett arbete som vi beundrar och som vi sponsrar för att möjliggöra fortsatt utveckling.